Jaktresor

 
       
   

Vildsvinsjakt i Tunisien, Tozeur

EN HELT ENASTÅENDE VILDSVINSJAKT!

Nästa resa: 
Bokningar kan göras veckovis med början den 23:e oktober 2017. 

Vi har kunder som reser två till tre gånger per säsong och hävdar att de får mer jakt där på två/tre veckor än hemma på ett helt år!

Samtliga jägare lossade skott under de gångna säsongerna och Vill Du vara säker på att komma med och jaga riktigt vilda svin, hör av Dig i tid! 

Preliminärt pris 21000: - tillkommer flyg, ca. 5000 Priset gäller från Stockholm och Göteborg. och  Köpenhamn. (Från Helsingfors kostar det €2,250)

Vi reserverar oss för eventuella prisökningar p.g.a. flygprishöjningar, devalveringar, valutakursförändringar m.m.

 

Vill Du uppleva någonting utöver det vanliga? Vill Du jaga på ett vis och i ett annat land som är helt olikt det Du är van vid? Vill Du ha spänning från morgon till kväll? Följ då med oss till Tunisien! Vår expertis är helt enastående, vi har lotsat hundratals, skandinaviska jägare runt i de höga bergen vid Sbeitla varje år sedan 1974. Vår organisation är vida berömd, avgången från hotellet på morgnarna sker alltid inom en minut från angiven tid! Våra drevkarlar är alltid på plats! En resa med oss är en garanti för att Du verkligen får vad Du har betalat för!

LANDET

Tunisien är en republik med ungefär lika många innevånare som Sverige. Detta lilla ökenland, inklämt mellan dess rika oljesläktingar Algeriet och Libyen, var en gång en stormakt som kämpade mot Rom. Det blev romarnas kornbod, och än i dag har Tunisien bördiga jordbruksområden och är en av världens största exportörer av olivolja. Men den stora valutamagneten är turistnäringen som byggdes upp snabbt och systematiskt under 1960- talet. Soliga sandstränder och kamelsafaris hör till lockbetena. Tunisien räknas till U-länderna men är ändå relativt välbeställt.

FAKTA

Storlek = 163610 kvadratkilometer (knappt Götaland + Svealand)

Huvudstad = Tunis 3 000 000 invånare

Språk = Arabiska (officiellt), Franska

Religion   = Islam

Mynt   = 1 Dinar = 100 millimes

 

Tozeur

Ligger helt nära Sahara och omges av oaser och dadelpalmer mellan vilka olika grönsaker odlas och tillsamman med nedfallna dadlar utgör det vildsvinens huvudsakliga föda. Ett otal kanaler förser odlingarna med vatten och de täta vassbestånden blir till utmärkta gömslen för svinen.

KLIMAT

På grund av närheten till öknen är klimatet stabilt och temperaturen oftast behaglig även om det kan bli ganska varmt under sommarmånader. Regn förekommer givetvis då och då och det kan vara en god idé att ta med någon form av skydd.

 

JAKTOMRÅDENA

Tillsammans mer än 1 00 000 hektar står till Ditt förfogande under Din jaktvecka! Naturligtvis finns det inte fasta vildsvinsstammar på hela denna enorma yta, de är ju nomader och förflyttar sig efter näringstillgången, men de områden som kan härbärgera svin är faktiskt så stora.

 

BERBERSVINET (SUS SCROFA BARBARUS)

Det nordafrikanska vildsvinet är det enda, "riktiga" vildsvinet! DNA forskning har visat att samtliga europeiska svin har tamsvinsgener, så icke "våra". Vidare har "våra" svin vissa egenskaper som skiljer de ytterligare från deras europeiska släktingar och vilket inte nog starkt kan påpekas. Det är inte mer än en dryg mansålder sedan det mäktiga Berberlejonet bebodde bergen i norra Afrika och Leopard var också vanlig vilket gör att svinen har samma skarpa syn som allt annat afrikanskt vilt. Därför kan också en gammal orne eller sugga utan vidare se och identifiera en väl gömd människa som varande en potentiell fara, även om den senare sitter helt orörlig! Vi har därför för vana att "försvinna" och förbli gömda till själva skottögonblicket.

I gengäld använder dessa "bergssvin" inte sina trynen till att lokalisera eventuell fara, dessa tycks reserverade för näringssök, och vi driver dem ofta mot vinden med utmärkt resultat.

Svinen är vana att träffa människor, faktiskt utsätts de nästan dagligen för stenkastning från lokalbefolkningen. På nätterna, när de lämnarsina tillhåll och beger sig till oaserna och odlingarna släpper markägarna sina hundar på dem samt skjuter på dem med hagel, skriker, slår på trummor och andra föremål, kastar sten med slunga m.m.! Trots att svinen utsätts för ett mycket lågt jakttryck, endast våra jägare jagar i området är de synnerligen skygga beroende på ovan beskrivna förföljelse. Ett skadeskjutet vildsvin hör till det allra farligaste som finns och är sannerligen inte något att leka med, samtliga eftersök utförs därför av jaktledningen men Du är givetvis välkommen att följa med och, om det alls är möjligt, avfånga Ditt svin själv.

 

JAKTEN

Bedrivs huvudsakligen som tryckjakt med hjälp av ett tiotal mycket rutinerade drevkarlar försedda med duktiga hundar. Denna jaktform är för övrigt den enda tillåtna. Våra tunisiska medhjälpare gör verkligen sitt yttersta för att förmå svinen att komma till skyttarna och lyckas detta inte alltid beror det allt som oftast på att de senare inte följt instruktionerna och visat sig för grisarna. Vid hög vind försvåras jakten ytterligare och det är sällsynt med goda jaktresultat sådana dagaraturer påöver trettio grader sommartid, kyla är det värsta de vet! Drevkarlarna blåser i horn vilket svinen finner ytterst obehagligt. Normalt hinner vi med fem till sex såtar per jaktdag, hur många beror till stor del på jaktområde och – resultat. Vi byter område och klappare varje dag för att sprida jakten så mycket som möjligt. En. Eftersom befolkningen är muslimsk, finns det inte någon möjlighet att avyttra de fällda svinen, dessa lämnas till rovdjuren på den lokala djurparken. Det kan vara värt att påpeka att all möjlig möda är nedlagd på att välja ut de absolut bästa jaktområdena från grupp till grupp, men att vildsvinet är nomad till naturen och därför kan vara här ena dagen, trettio kilometer härifrån den nästa!

 

SKOTTET

Som Du ju redan vet jagar vi med hagelvapen och s.k. slugs, endast Winchester, Remington eller Federal, Brennecke eller liknande har vi förbjudit då legeringen är alltför hård och därför kan medföra obehagliga, och farliga rikoschetter, även efter att ha penetrerat ett svin! Åren har visat att vapen och ammunition är oerhört effektiva och bevis för det torde väl vara att även våra petiga, svenska lagstiftare har funnit för gott att släppa de fria för skytte på svenska svin! Vissa förutsättningar måste dock hagelvapnet motsvara för att skjuta riktigt bra. För det första bör piporna vara så öppna som möjligt, helst cylinder. För det andra skjuter halvautomater och pumpgevär oftast bäst. Det är alls inte nödvändigt att Du äger vapnet Du tar med Dig, bara Du har en svensk/norsk/dansk/finsk vapenlicens, eller kopia av densamma, att visa upp för tullen vid återkomsten som bevis för att vapnet hör hemma i Ditt hemland. Vi rekommenderar Dig att övningsskuta flitigt innan Du reser så att Du är väl förtrogen med vapnet och ammunitionen i fråga. Skjut gärna snabba skott mot t.ex. ett bildäck med inmonterad pappskiva. Rulla detta utför en brant och stå själv dold i tät vegetation så att målet endast blir synligt en kort stund. Skjut hagel inte kula, d.v.s. sikta inte, svinga och tryck av och låt hjärnan sköta framförhållningen mm. du kommer att stärka Ditt självförtroende i takt med träffarna och bli helt övertygad om att det svin inte är fött som kan överleva ett möte med Dig! De flesta stora galtar närmar sig skyttarna sakta och ljudlöst varför det i dessa fall sällan är fråga om snabba skott. Undantaget är när ett sådant svin ser en skytt, då blir det fart! Ett svin som bryter ut över stora, öppna ytor, och det gör de med förkärlek, bommas allt som oftast beroende på att skytten underskattar svinets hastighet, överskattar kulans eller siktar, kanske en kombination av alla tre faktorer!

 

SKOTTCHANS

Det finns nog inte någon annan jaktresa på vildsvin som kan erbjuda Dig en så stor chans att komma till skott som just denna tunisienresa. Man kan med fullt fog påstå att 100 % av våra jägare har haft svin inom skotthåll under alla de år vi jagat i Tunisien.

LOGI

Du bor i enkelrum (om inte annat önskas) på ett utmärkt hotell, Tozeur. Varje rum har bad eller dusch. Maten är god och riklig, personalen vänlig, hederlig och tillmötesgående.

 

DAGSRUTINER

Vanligen stiger vi upp klockan sex, äter frukost halv sju och lämnar hotellet därefter.. Färden till de olika jaktområdena tar mellan en halv och en och en timme. Transporten sker med fyrhjulsdrivna terrängfordon.

Så snart vi anlänt, ställs jägarna ut och jakten kan börja. Vi gör ett kort avbrott för lunch vilken serveras vid bord med stolar uppsatta i någon oas. och mestadels består av en  stor sallad, en fjärdedels kyckling eller del av kalkon, ägg, bröd, sardiner eller tonfisk, ost mm. Sedan fortsätter vi jakten till en timme före solnedgång. Vi återkommer till hotellet när det mörknar.

 

RESAN

Kan Variera men exempelvis. Vi flyger från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Tunisien via olika flygplatser i Europa beroende på flygbolag. Du möts på flygplatsen av vår personal som är Dig behjälplig med tullgenomgång mm. Därefter transporteras Du den korta resan till hotellet i Tozeur vilket tar ungefär  en halv timme.

 

VACCINATIONER

Är inte nödvändiga! Vi jagar på höjder runt, eller överstigande, 1000 meter och där är luften tunn, Du bör alltså inte lida av hjärt- eller lungåkommor.

 

VALUTA

Du bör inte växla till Dig Dinarer då Du endast tillåts växla tillbaka ca 30 % . Det går utmärkt att betala alla utgifter på hotellet med kredit eller betalkort, fällavgifter och övrigt med svenska Kronor, kontant.

 

BOKNINGSVILLKOR

Anmälningsavgift, 5.000: - SEK

Denna summa krediteras vid slutlig debitering. Anmälningsblankett ifylls och återsändes snarast.

Resan skall vara betald till fullo senast 60 dagar före avresedagen. Om inte resa avbokas före dess, förfaller den till betalning i dess helhet. Betald resa som avbokas senare än 60 dagar före avresedagen återbetalas endast om ersättare kan hittas och då enbart med det belopp som överstiger anmälningsavgiften. Du är inte garanterad plats utan att både anmälningsblankett och anmälningsavgift kommit Svenska Jaktresor AB tillhanda. Slutbetalning sker på anmodan från Svenska Jaktresor AB i enlighet med den information som gäller varje specifikt resmål. I det fall resan inte betalats minst 60 dagar före avresedag, kan platsen komma att ställas annan resenär till förfogande.

 

FÖRSÄKRINGAR

Du skyddas inte automatiskt av någon försäkring, vi råder Dig att se till att Du har tillräckligt försäkringsskydd.

Många av Er har ett fullgott försäkringsskydd via Er hemförsäkring. Kontakta Ert försäkringsbolag och kontrollera vad som gäller rörande rese- och avbeställningsförsäkring. Hur stora belopp den täcker, vad som ingår och hur stor självrisken är.

Hos Europeiska Reseförsäkringar tecknar Du enkelt en bra reseförsäkring och Du skyddar Dina pengar med en avbeställningsförsäkring. Observera att avbeställningsförsäkringen skall bokas inom 2 dagar från slutbetalning.

Tlf till Europeiska Reseförsäkringar är 0770 45 69 00 men Du hittar också all information på deras hemsida www.europeiska.com

PRISJNINGAR

Vi reserverar oss alltid för eventuella prisökningar p.g.a. flygprishöjningar, devalveringar, valutakursförändringar, skatter m.fl. saker utanför vår kontroll.

 

ANSVAR

En jaktresa innebär alltid viss risk och trots att allt görs för att tillse att våra kunder skyddas så långt möjligt, kan olyckor inträffa. Svenska Jaktresor AB avsäger sig allt ansvar för eventuellt bortkommet bagage, missade flygförbindelser, skador på utrustning, stöld, olyckor, sjukdom m.m.

 

 

SE SÅ MYCKET DU FÅR FÖR PENGARNA, ALLT NEDAN ÄR INKLUDERAT I PRISET! JÄMFÖR GÄRNA MED ANDRA VILDSVINSALTERNATIV PÅ MARKNADEN, VAR FÅR DU 6 HELA JAKTDAGAR FÖR SÅ LITE?

• Transport Tozeur-Jaktområdet-Tozeur

• Transport i fyrhjulsdrivet terrängfordon under jakten

• Helpension

• Logi i enkelrum med dusch eller bad

• Tunisisk vapenlicens

• Tunisisk jaktlicens

• Tunisisk jaktförsäkring

• Rutinerade, tunisiska drevkarlar med utmärkta hundar

Svensk jaktledning

 

Det enda som tillkommer är följande:

• Flyg

• Eventuell avgift för s.k. specialbagage

• Fällavgifter för svin ca.700: -

• Dricks (300: -+ 100: - för dricka i skogen per jaktgäst och vecka)

• Urkokning av betar (250: - per svin)

• Flåning för s.k. bogmontage (600: - per svin)

• Öl, vin och läskedrycker.

 

FÖRSLAG TILL UTRUSTNING

• Bössa i hårt, låsbart fodral och ammunition, endast  WINCHESTER, REMINGTON eller FEDERAL

OBS! Ammunition (maximalt 50 patroner p.p) skallfraktas i låsbar metallåda, 1 för varje jägare! Ett kassaskrin eller arméns s.k. snuskburk är perfekt!

• Kamouflageställ, gärna M 90, amerikanska armens eller s.k. Real Tree.

• Kamouflagehatt.

•     Handskar.

eller jaktstol.

• Korta och långa underkläder

• Strumpor och sockor

• Jaktkängor av den lätta typen alternativt kraftiga s.k. joggingskor

• Regnskydd, t.ex. poncho

• Reservglasögon

• Toalettartiklar

• Kamera och film samt eventuella reservbatterier

OBS! Vädret kan vara nog så skiftande under december/januari och temperaturer runt 0 är inte ovanligt

 

Share to Facebook Share to Twitter More...