Jaktresor

 
       
   

Älg & Brunbjörn i Alaska, men bara för de allra tuffaste!

Portage Creek/Alaskas västkust

Chris Carr hör inte till de mest namnkunniga Guiderna i Alaska men han är hederlig och arbetar hårt för att hans gäster ska lyckas få sina djur. Hans prissättning är också blygsam i dessa sammanhang. Chris' framgång, 80-90%, är mycket högre än genomsnittet. (Guidad jakt i Alaska lyckas till ca 60%, ca 30% för amerikaner, de enda som får jaga utan Guide)

Efter den initiala flygresan över Atlanten och efter en natt i Anchorage, flyger Du till Portage Creek via Dillingham. Chris möter och ser till att Du får nödvändiga licenser varefter Ni kan påbörja den krävande resan till hans "basläger". Förväntar Du Dig stora bekväma inkvarteringsmöjligheter blir Du besviken, primitiva tält är vad Du måste hålla till godo med. Chris mat kommer att hålla Dig vid liv men förvänta Dig inte några stora kullinariska upplevelser eller som Crocodile Dundee sa "You can live on it but it tastes like shit"!

Jakten bedrivs huvusakligen till fots och Du måste vara i god kondition för att hänga med. Långa båtfärder hör till regeln och långa marscher till fots. Vårjakten gäller huvudsakligen Brunbjörn/Grizzly, höstjakten Älg och Björn. Normalt varar jakten på våren ett tiotal dagar men det kan vara bra att kosta på sig en s.k. öppen biljett så att man kan förlänga vistelsen om så krävs. Vädret i Alaska är allt annat än pålitligt. Chris är mycket generös med eventuella förlängningar.

Räkna med att en vårjakt på Brunbjörn/Grizzly kostar runt 70.000:- SEK, en höstjakt med både Älg och Björn ca 120.000:- SEK* Diverse flyg tillkommer plus eventuell hotellvistelse före/efter jakten. *Priset beror helt på US$ kursen     

http://www.swedenabroad.com Länk till Svenska Ambassaden i Washington om inresa.

 

Share to Facebook Share to Twitter More...